Oficiul mobil de ocupare a forței de muncă Rekrutobus PL în curând în Moldova

Oficiul mobil de ocupare a forței de muncă Rekrutobus PL în curând în Moldova

Unde să cauți un loc de muncă în Polonia, cum să nu devii ținta excrocilor și dacă merită să muncești legal (cu toate actele în regulă) – la aceste și alte întrebări vă vor răspunde angajații oficiului mobil de ocupare a forței de muncă Rekrutobus PL, care efectuează o tură prin orașele Moldovei. Acesta reprezintă un proiect nou de informare a agenției poloneze de încadrare în muncă EWL Group, care pledează pentru ocupare a forței de muncă legală și în siguranță în Polonia.

În ultimii ani tot mai mulți cetățeni ai Republicii Moldova se gândesc la perspectiva de a fi remunerați pe măsură în Europa. Potrivit datelor Ministerului Muncii, în anul 2016 angajatorii polonezi au angajat un număr record de cetățeni străini. În aceste condiții, de angajare pe scară largă a cetățenilor străini în Polonia, apare tot mai mult necesitatea firească de informare a drepturilor și obligațiilor angajaților. În special de acest lucru este nevoie în orașele și satele mai mici în care accesul la informație este mai limitat. Oamenii din aceste regiuni, de regulă, mai des devin victime ale excrocilor fie caută un loc de muncă de sine stătător, ceea ce, la rândul său, se poate solda, de asemenea, cu consecințe negative și probleme pentru ei însuși angajații.

 

Cerințe pentru cetățenii Republicii Moldova

Pentru încadrare în muncă (a munci ) în Polonia este nevoie doar de dorință în acest sens și de pașaport biometric. Cu referire la alte aspecte legate de organizarea muncii în Polonia (precum, de exemplu, transportul, procedura de legalizare etc.) se vor ocupa nemijlocit reprezentanții agenției. Pașaportul biometric reprezintă un plus de valoare pentru angajarea cetățenilor Republicii Moldova în Comunitatea Europeană (UE), fiindcă în posesia acestora sunt cca 70% din cetățeni. Trebuie de remarcat că Polonia dispune de cele mai liberale proceduri de angajare a cetățenilor străini pe piața europeană.

Datorită sistemului de înregistrare electronică de care dispun, organizatorii vor putea recepționa cererile doritorilor de a se angaja în Polonia chiar în ziua în care va poposi autobuzul și, astfel, va începe și procesul de perfectare a invitațiilor. Persoanele interesate vor putea să înceapă să muncească în Polonia chiar peste o săptămână de la vizita reprezentanților Rekrutobus PL.

Noi furnizăm informație concretă/specifică cu privire la angajarea în muncă în Polonia și o aducem la cunoștința unor asemenea grupuri de persoane care încă nu au avut posibilitatea să cunoască mai multe despre piața muncii poloneză” – a menționat Andjeem Korkus, președintele EWL Group, organizator al proiectului. ”În afară de informare, noi, de asemenea, vom face oferte interesante de muncă de la angajatorii polonezi, de care, cetățenii Republicii Moldova, se pot folosi în sezonul de vară-toamnă".

Proiectul Rekrutobus PL deja se bucură de o mare popularitate în rândurile cetățenilor Ucrainei. Până în momentul de față organizatorii au reușit să viziteze cca 60 de orașe. De această problemă s-a interesat activ mass-media, prin intermediiul căreia au ieșit mai mult de 100 de publicații vizând munca legală și în siguranță în Polonia.

 

Începutul turei este preconizat pentru 28 iunie, autobusele urmând următorul traseu /intinerar:

În prima zi:

Chircăiești – Chișinău

Chișinău – Anenii Noi

Arenii Noi - Căușeni

Căușeni – Șetfan Vodă

Șetfan Vodă - Chircăiești

În a 2-a (doua) zi:

Chircăiești – Cimișlia

Cimișlia – Leova

Leova – Hâncești

Hâncești – Ialoveni

Ialoveni - Strășeni

În a 3-ia (treia) zi день

Strășeni – Călărași

Călărași – Nisporeni

Nisporeni – Ungheni

Ungheni – Fălești

Fălești – Bălți

În a 4-a (patra) zi:

Bălți – Glodeni

Glodeni – Rîșcani

Rîșcani – Edineț

Edineț – Dondușeni

Dondușeni – Drochia

Drochia – Florești

În a 5-a (cincea) zi        

Florești – Sângerei

Sângerei – Telenești

Telenești – Șoldănești

Șoldănești – Rezina

Rezina – Orhei

Orhei – Căușeni

Căușeni – Chircăești

Colaborând cu noi: